Moringa – Chef Jiwa Raga’s Superfood

29 January 2022

Geïntrigeerd door Chef Jiwa Raga’s favoriete Superfood, nam ik tijd om te ontdekken wat MORINGA precies is en besefte ik dat het inderdaad ‘MAGIE’ is. Afkomstig van de Moringa OLEIFERA TREE, die inheems is in Zuid-Azië.

De bladeren werden reeds gegeten door de oude Romeinen, Grieken en Egyptenaren, en ze worden al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde in verschillende culturen. In het Ayurvedische systeem van geneeskunde wordt gedacht dat MORINGA tot 300 ziekten geneest of voorkomt, en meer recentelijk zijn de bevindingen van meer dan 1300 verschillende moderne wetenschappelijke onderzoeken begonnen deze beweringen te valideren.

WAAROM MORINGA GEBRUIKEN?
Chef Jiwa Raga – al meer dan 12 jaar Executive Chef bij The Lombok Lodge – legt trots uit waarom u voor MORINGA beslist een keer moet proberen;

‘… Moringa-bladeren kunnen op verschillende manieren deel uitmaken van uw gezonde voedingspatroon. Als je je drempel voor matcha-drankjes en -voedsel hebt benadert, is het tijd om zijn groene poedervormige ‘neef’ te ontmoeten: moringa-thee. Het is niet echt nieuw (dat was matcha ook niet), en het wordt al jaren in Azië en Afrika als geneeskrachtig kruid gebruikt. Moringa lijkt misschien op matcha en heeft een vergelijkbare naam, maar het heeft totaal andere gezondheidsclaims en smaakt heel anders – hoewel de hype is net zo echt…’.

‘…MORINGA een krachtige thee gemaakt van gedroogde moringaboombladeren. Nutritioneel gezien zit de thee boordevol vitamines en mineralen. Het bevat veel meer vezels dan Matcha, bevat alle negen essentiële aminozuren en zit boordevol eiwitten en vitamine A, C en E. Moringa verlicht de symptomen van artritis, epilepsie, diabetes, hartaandoeningen en nierstenen . Moringa-bladeren zijn rijk aan eiwitten, vitamine B6, vitamine C en ijzer. Moringa kan u helpen huidproblemen te bestrijden.

Moringa-poeder heeft ontzettend veel indrukwekkende gezondheidsvoordelen. Weinig planten hebben zo’n rijke voedingssamenstelling. Het poeder is rijk aan vitamine A en C, carotenoïden, aminozuren, polyfenolen, kalium, eiwitten, calcium en nog veel meer. In feite zou het waarschijnlijk gemakkelijker zijn om de voedingswaarden op te sommen die de plant niet heeft, in plaats van welke wel. 

MORINGA is ook rijk aan: Calcium; Goed voor je botten – IJzer; Verbetert het vermogen van bloed om zuurstof te transporteren –  Koper; Helpt de immuunfunctie en gezonde bloedvaten te behouden – Vitamine A; Houdt je ogen gezond –  Magnesium; Bestrijdt depressie en vermindert ontstekingen – Zink; Verbetert de immuunfunctie.

De vele gezondheidsvoordelen van MORINGA zijn dat dit magische poeder naar verluidt langdurig is. Er wordt gezegd dat het kan wedijveren met kurkuma met zijn ontstekingsremmende effecten en positieve effecten heeft op het spijsverteringsstelsel…’

MORINGA MIRACLE THEE & GEZONDHEIDSVOORDELEN

Gewichtsverlies, hartgezondheid en andere gezondheidsvoordelen die u niet mag missen. MORINGA groeit tegenwoordig in populariteit, zijn helende eigenschappen worden al lang geprezen in de Ayurvedische geneeskunde. Topisch toegepast of intern ingenomen, er wordt gezegd dat het verschillende ziekten geneest. Moringa-poeder is samengesteld uit verpulverde plantenbladeren.

MORINGA, gewoonlijk drumstick genoemd, is ook behoorlijk populair vanwege de super populaire ‘MIRACLE TEA’. Deze thee is gemaakt met de bladeren van moringa, een favoriet van veel gezondheidsbewuste mensen. Het helpt bij vetverlies, regelt de bloeddruk en verbetert ook de kwaliteit van het haar en de huid. Moringa-bladeren kunnen ook worden geconsumeerd met warm water met een mengsel van citroen en honing.

DIABETICA
MORINGA-bladeren zijn rijk aan eiwitten, vitamine B6, vitamine C en ijzer. MORINGA-bladeren bevatten quercetine, een antioxidant die helpt de bloeddruk te verlagen en een andere antioxidant is chlorogeenzuur, dat de bloedsuikerspiegel stabiliseert. Het chlorogeenzuur in MORINGA kan het lichaam helpen suiker beter te verwerken en ook insuline beïnvloeden.”

GEWICHTSVERLIES
MORINGA staat ook bekend als de ‘wonderplant’. De bladeren van de boom bevatten overvloedige vitamines, mineralen en polyfenolen en ze kunnen je inderdaad helpen om je doelstellingen voor gewichtsverlies te versnellen. 100 g moringapoeder bevat 34 g vezels. Vezels, met name oplosbare vezels, worden aanbevolen voor mensen die willen afvallen, omdat het de eetlust onderdrukt en ervoor zorgt dat u minder eet dan normaal. Vezels verlagen ook het niveau van hongerhormonen die het lichaam aanmaakt.

HUIDVERZORGING
MORINGA-bladeren worden vermalen tot poedervorm om het langer mee te laten gaan tijdens het transport naar andere delen van de wereld. Olie uit de zaden wordt vaak aangetroffen in huidverzorging, maar de bladeren (en het poeder dat ervan wordt gemaakt) zijn waar de meeste voedingsstoffen worden gevonden.

HORMOON REGELING
Een van de magische voordelen die MORINGA-poeders en -theesoorten zouden hebben, is een hormoon regulerend effect. Net als matcha zit MORINGA boordevol antioxidanten, waardoor het een vechtmachine voor vrije radicalen is voor lichaam en geest. Oxidatieve stress kan schade toebrengen aan de huid en interne organen, dus superfoods die zo rijk zijn aan antioxidanten zijn essentieel om het immuunsysteem op het hoogste niveau te laten functioneren. Terwijl MORINGA veel eigen antioxidanten heeft, heeft matcha meer EGCG en cafeïne (Moringa heeft er geen).

KANKERBESTRIJDING
Polyfenolen in MORINGA-bladeren hebben en kunnen uw risico op aandoeningen zoals hartaandoeningen en diabetes verminderen. Andere rijke bronnen van polyfenolen zijn fruit, groenten, thee en koffie – wat een van de redenen is waarom diëten die rijk zijn aan deze voedingsmiddelen zijn geassocieerd met een betere gezondheid.

ZIJN ER NADELEN AAN HET NEMEN VAN MORINGA?
Het grootste nadeel van het nemen van MORINGA is de smaak. Het wordt vaak de ‘mierikswortelboom’ genoemd vanwege het vergelijkbare uiterlijk van de wortels, evenals de smaak. Terwijl matcha-liefhebbers het groene theepoeder toevoegen aan lattes, smoothies en talloze soorten ontbijtkommen, zie je moringa-gebruikers het eigenlijk alleen in kleine doses aan hun smoothies toevoegen. De typische dosis moringa-poeder is elke dag ½ theelepel.

Veel mensen kunnen diuretische effecten ervaren als ze te veel van het poeder innemen. De gezondheidsvoordelen maken het de niet-zo-aangename smaak zeker waard, vooral als het wordt bedekt door een heerlijke smoothie.

THE BATTLE OF GREENS  – MORINGA VERSUS ANDERE SUPERFOODS
Er is inderdaad een ‘Battle of the Greens’ en MORINGA domineert deze battle.
Moringa is de ongeslagen voedingskampioen!

Probeer het zelf. Een dieet vol boerenkool, spinazie, matcha en wat het volgende ‘superfood’-voedsel ook mag zijn, is zeker een dieet dat de moeite waard is. Maar stel je eens voor hoeveel verder je met je gezondheid kunt komen als je MORINGA toevoegt aan je dagelijkse routine. Stel je voor dat alle aminozuren werken om je hersenen, weefsel en huid te ondersteunen, zodat je een stralende zonnestraal bent bij al je inspanningen. Stel je voor hoe gemakkelijk u de dag door kunt komen terwijl de antioxidanten plichtsgetrouw de vrije radicalen bestrijden die op uw pad komen. MORINGA is de duidelijke winnaar in de Battle of the Greens! Laten we eens kijken naar de strijd;

#1 MORINGA VERSUS. BOERENKOOL
Boerenkool is een bladgroente die nauw verwant is aan spruitjes, broccoli en bloemkool. Het wordt op veel verschillende plaatsen in de wereld gevonden, zelfs in de biologische tuin van The Lombok Lodge Private Villa Estate. Kale is een veelzijdig gerecht en kan gestoomd, gekookt of rauw worden geserveerd.

Uit voedingsoogpunt staat boerenkool bekend om zijn hoge gehalte aan ijzer, calcium, bètacaroteen en vitamine C. Het is ook een goede bron van plantaardig eiwit. Bovendien kunnen de carotenoïden en fytochemicaliën in boerenkool beschermen tegen bepaalde ziekten, waaronder kanker. Kale werd bijna tien jaar geleden in de schijnwerpers gezet en is sindsdien een ‘Superfood’, en met een goede reden. Boerenkool zit boordevol ijzer en is een ongelooflijke bron van antioxidanten. Het biedt een serieuze dosis vezels en veel kankerbestrijdende eigenschappen. Toch heeft MORINGA meer.

MORINGA heeft twee keer zoveel eiwitten als boerenkool en vier keer zoveel calcium. Het heeft 6 keer meer ijzer en bijna het dubbele van de vezel. MORINGA is ook een betere bron van B-vitamines en, laten we eerlijk zijn, is een stuk veelzijdiger

#2 MORINGA VERSUS. SPINAZIE
Voor het geval je het nog niet wist, 26 maart is de nationale spinaziedag… dus bereid je voor! Voordat je te enthousiast wordt om de favoriete traktatie van je beroemde zeeman te eten, kun je overwegen om MORINGA te proberen! Je moeder vertelde je dat spinazie goed voor je is, Popeye zweert er zijn reputatie bij, Shirley Temple zingt erover in “You Gotta Eat Your Spinach, Baby” en zelfs Urban Dictionary definieert “Eat Your Spinach” als ‘zorgen voor je lichaam’ .

Door de hele popcultuur heen is spinazie in onze geest geboord als het ultieme groene superfood. Dat was totdat boerenkool op onze radar verscheen. OF – beter nog, totdat MORINGA besloot de grootste jongen van de straat te zijn. In de eerste ronde leverde MORINGA een beslissende knock-outstoot af tegen Spinazie.

Om de een of andere reden staat spinazie bekend als een geweldige bron van ijzer, maar de waarheid is dat er minstens één groene ijzerbron is die spinazie uit het water blaast. Je raadt het al: MORINGA. Eén portie MORINGA POEDER geeft je zelfs de helft van je dagelijks aanbevolen ijzer!

Niet alleen dat, MORINGA heeft ook meer calcium, eiwitten, B-vitamines en vitamine C dan spinazie. Hoewel spinazie zeker een geweldig ingrediënt is voor je groene smoothies, lijkt moringa altijd een betere keuze te zijn.

#3 MORINGA VERSUS. MATCHA
Net als matcha zie je het MORINGA-poeder vaak worden toegevoegd aan smoothie-recepten om de vele gezondheidsvoordelen te krijgen, maar je kunt zelfs theezakjes vinden voor een gemakkelijke manier om een ​​dagelijkse dosering van de supersterbladeren te krijgen. Matcha; de antioxidanten, maken de Matcha supergezond. Maar vanwege de hoge prijs en beperkte beschikbaarheid, wordt het sterk aanbevolen om MORINGA te gebruiken. Omdat MORINGA “10 keer meer vezels, 30 keer meer eiwitten en 100 keer meer calcium” heeft dan matcha.

Matcha is de huidige obsessie over de hele wereld.  Matcha is een super trendy groene thee die enorm veel voordelen biedt. Het is vooral bekend om zijn uitgebreide lijst van antioxidanten, die allemaal vrije radicalen bestrijden en kanker voorkomen. Toch heeft MORINGA meer.

Matcha is vooral bekend om zijn kankerbestrijdende antioxidant catechine, die naar waarheid behoorlijk indrukwekkend is. MORINGA zit echter boordevol vitamine A, C en E, krachtige antioxidanten die overvloedig aanwezig zijn in elke portie moringa. Meer dan dat zijn echter de volgende: bètacaroteen (en andere carotenoïden) voor ondersteuning van het gezichtsvermogen en een gezonde huid; – Lycopeen voor ondersteuning van de prostaat – Flavonoïden voor cardiovasculaire ondersteuning; – Proanthocyanidinen voor *ahem* ondersteuning van de urinewegen – Astaxanthine voor een mooie huid en gezonde hersenen.

 

MORINGA IN DE LOMBOK LODGE

In  The Lombok Lodge Hotel Organic Tea Garden, Medana Bay
In de biologische tuin van The Lombok Lodge Private Villa Estate, Gondang Village
.

Moringa Smoothie Bowl – Ontbijtmenu – Adele’s SirtFood Ontbijtsap met Moringa – Sirtfood Menu – Moringa Gazpacho voor Lunch – The Lombok Lodge Moringa Miracle Tea – Afternoon Tea Menu
.
Moringa Scrub in The Lombok Lodge Spa
.
Verse Moringa-poeder – bij The Lombok Lodge Boutique

Geniet van Moringa!
Blijf gelukkig! Blijf gezond!

Ben
Eigenaar van The Lombok Lodge Hospitality Group

* Disclaimer: de informatie in deze blogpost is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en is niet bedoeld als vervanging voor medische behandeling door een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg. Vanwege unieke individuele behoeften dient de lezer zijn arts te raadplegen om te bepalen of de informatie geschikt is voor de situatie van de lezer.

Related posts

The Lombok ‘Tree of Life’

29 January 2022

DO YOU KNOW? That we have about 200 beautiful Coconut Trees at The Lombok Lodge brand new Private Villa Estate, Gondang Village? Welcome to your  Private Coconut Grove of your Beach Villa at The Lombok Lodge Private Villa Estate! The Coconut Tree is just an..

Proud to Present Our Private Dining Areas!

7 November 2021

EXPECT THE UNEXPECTED Private Dining at Flavors Restaurant, Fine Casual Dining Restaurant of The Lombok Lodge Hotel,  is where unique taste sensations and atmosphere, come together to form the ultimate experience.  Expect the unexpected. Enjoy the details. Discover a unique private atmosphere full of hospitality, character and..

Moringa – Chef Jiwa Raga’s Superfood

29 January 2022

Intrigued by Chef Jiwa Raga’s new-to-me superfood, I did a little research to investigate exactly what MORINGA is and discovered that it’s ‘MAGIC’ sourced from the Moringa OLEIFERA TREE which is native to South Asia. The leaves were once eaten by the ancient Romans, Greeks and..